Signeersessie ‘Terug naar de kloof’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Erik Hilgers uit Nijmegen signeert dinsdag 7 december zijn debuutroman ‘Terug naar de kloof’ bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen. Hilgers signeert van 15.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.  

Hilgers besloot begin van dit jaar om het allemaal anders te doen. Hij zegde zijn baan op en besloot zijn tijd te investeren in waar hij echt gelukkig van wordt. Hij begon aan een wereldreis en maakte zijn grootste droom waar: hij schreef zijn debuutroman Terug naar de kloof. Deze psychologische roman speelt zich af in de mysterieuze gebergten van het Midden-Oosten.

Een oudere, Arabische man herleeft vol berouw de hoogte- en dieptepunten van zijn tragische leven, dat hij onder buitengewone omstandigheden leidde en waarvan hij het merendeel uit schaamte diep in zijn onderbewuste heeft verborgen. Als jonge man ontsnapt hij aan de doodstraf in zijn dorp Fasah, nadat hij zijn twijfels uitspreekt over de Islam. Samen met zijn vrouw Hera vlucht hij naar een grote kloof in het nabij gelegen woestijngebergte, waar ze enkele dagen willen onderduiken. Het enige pad dat uit het gebergte leidt wordt echter verwoest tijdens de achtervolging, waardoor een zes-meter wijde afgrond hen tot een leven op deze droge berg veroordeelt. Terug naar de Kloof gaat over het leven dat ze op die berg opbouwen en alle uitdagingen die daarbij komen kijken.