Lasse Schöne is teleurgesteld na de wedstrijd tegen SC Cambuur. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Lasse Schöne is teleurgesteld na de wedstrijd tegen SC Cambuur. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

Laat NEC dit weekend niet voor Sint spelen

vr 3 dec 2021, 16:05 Algemeen

Zondag neemt NEC het in Waalwijk op tegen RKC, de huidige nummer zestien van de Eredivisie. Het is zaak voor de Nijmegenaren zichzelf na drie teleurstellende wedstrijden weer eens te belonen met drie punten.

Want hoewel de negende plaats voor de ploeg van trainer Rogier Meijer natuurlijk fantastisch is, doet NEC zichzelf al weken tekort. Thuis tegen SC Heerenveen en op bezoek bij AZ werd in de slotfase telkens twee punten verspeeld en afgelopen vrijdag tegen SC Cambuur deelde NEC cadeaus uit alsof het pepernoten waren. Uiteindelijk zegevierden de Friezen dankzij twee toevalstreffers na rust met 2-3.

Tegen RKC kan dat weer worden rechtgezet. De Brabanders draaien nog geen best seizoen en staan niet voor niets op een plaats die je dwingt tot het spelen van de nacompetitie. NEC kan mogelijk weer beschikken over smaakmaker Jonathan Okita, die al goed was voor vier treffers. Aftrap in Waalwijk is al om 12.15 uur!