Nominaties Burgemeester Dalesprijs 2022

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Voor de 26e keer wordt 28 januari 2022 de Burgemeester Dalesprijs uitgereikt. Nominaties voor deze eervolle prijs kunnen bij COC Regio Nijmegen worden aangemeld.

De prijs is bedoeld ter onderscheiding van personen of organisaties die op vrijwillige basis en op een persoonlijke manier gestalte hebben gegeven aan Artikel 1 van de Grondwet: het artikel dat het beginsel van non-discriminatie verwoordt. Denk hierbij aan mensen die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, voor de gelijke behandeling van achtergestelde groepen en/of voor de bestrijding van discriminatie. De prijs wordt uitgereikt aan initiatieven in het werkgebied van COC Regio Nijmegen.

De prijs is in 1996 in het leven geroepen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt. Bij de prijs hoort een oorkonde en een bedrag van 500 euro. De prijs werd eerder uitgereikt aan onder meer Ben Loth van Amnesty International (2020) en het Lesbisch Archief (2021).

De aanmelding van kandidaat-prijswinnaars staat open tot 7 januari 2022. Nominaties kunnen worden ingediend bij COC Regio Nijmegen, Anthoniusplaats 1, 6511 TR Nijmegen of via info@cocregionijmegen.nl. Aanmeldingen moeten zijn voorzien van een motivatie, de naam en adresgegevens van de kandidaat en de naam en adresgegevens van de aanmelder.