Ali Akman en zijn teamgenoten vieren feest.
Ali Akman en zijn teamgenoten vieren feest. Foto:

NEC vervolgt seizoen thuis tegen Heracles Almelo

za 15 jan 2022, 13:00 Algemeen

NIJMEGEN - NEC neemt het zaterdagavond op tegen Heracles Almelo. In de Goffert wordt een nieuwe voetbaljaargang om 18.45 uur in gang gebracht. 

Eerder dit seizoen won NEC met 0-1 van een tiental Heraclieden in het Polman stadion. Ali Akman was toen de matchwinner.

Akman zou zomaar weer zijn basisplaats kunnen veroveren tegen Heracles. Na een korte periode van ziekte raakte Akman de laatste vier duels voor de winterstop zijn plek in de punt van de aanval kwijt. Het 5-3-2 systeem dat tegen PSV weer uit de kast werd gehaald, beviel goed en dus was er weinig aanleiding om de jonge Turk terug in het elftal te brengen. Nu Akman weer fit is, is dat misschien wel anders. Op het trainingskamp in Spanje vorige week liet hoofdtrainer Rogier Meijer al weten dat hij niet van plan is per definitie van een systeem af te stappen. “Dat wij zo makkelijk kunnen schakelen tussen een vier- en een vijfmansdefensie is een van onze krachten. Dat wil ik graag zo houden.”

Daarom is vooraf moeilijk te zeggen hoe Meijer zijn ploeg gaat laten opereren. De coach kan in ieder geval geen beroep doen op Souffian El Karouani. De linksback, tot dusver goed voor 17 wedstrijden in de basis, speelt namelijk met zijn Marokko op de Afrika Cup momenteel. 

De finale van het toernooi, waar Marokko wel degelijk een grote kanshebber is, is pas op 6 februari. Daarom kan het zomaar nog even duren voordat NEC El Karouani weer terug heeft.