Activiteiten Poëziecentrum

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De Landelijke Poëzieweek is donderdag 27 januari van start gegaan. Het thema: de natuur.

De poëzieweek-activiteiten van Poëziecentrum Nederland (gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen) zijn opgeschort, maar de baliemedewerkers blijven op hun post. Elke dag van 11.00 tot 17.00 uur, behalve zondag, kunnen mensen poëzie komen lezen. Ook wandelt oud-stadsdichter Frouke Arns zaterdag 19 februari vanaf 11.00 uur langs bijzondere Nijmeegse locaties om (met maximaal 3 mensen) gedichten te lezen. Deelname 10 euro (inclusief gedichtenbundel, route en gids).

Tijdens de Lunchpauzepoëzie zaterdag 5 februari worden vanaf 12.00 uur de nieuwe aanwinsten besproken. Er is aandacht voor ‘Wij waren onder de betovering’, het Poëzieweekgeschenk geschreven door Ramsey Nasr, ooit Dichter des Vaderlands. Gratis verkrijgbaar in de boekhandel bij aankoop van 12,50 aan poëzie.

Zaterdag 12 februari staat om 14.00 u ‘Ontmoet De Dichter… Daan Cartens’ op het programmaDeze Nijmeegse dichter wordt in het tafelgesprek met Wim van Til bevraagd over onder meer zijn recente bundel ‘Mijn vriend herinnering’. 

In de reeks ‘Tegen het vergeten’ gedenkt het Poëziecentrum zaterdag 19 februari L.Th. LehmannLouis Lehmann debuteert in 1940 en publiceert tot eind jaren ‘40 een zevental bundels (clandestien tijdens de oorlog); de volgende periode beslaat de jaren ‘50 en ‘60. Daarna blijft het 30 jaar (!) stil, tot hij opnieuw ‘debuteert’ in 1996 met de bundel ‘Vluchtige steden (en zo)’. Jaap van der Bent schreef een biografie over hem en Erik Bindervoet stelde een bloemlezing samen uit het werk van Lehmann. Beiden zijn 19 februari aanwezig. Aanvang 14.00 uur.

Graag aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com. Bij de entreetickets krijgt u een kortingsbon voor aankoop van poëzie uit de Tekoopkast.