Durf jij blind te kiezen?
Durf jij blind te kiezen? Foto: Marcel Krijgsman

Gemeenteraadsverkiezingen: De Blinde Kieswijzer

Algemeen

NIJMEGEN - Op dinsdag 15 februari, één maand voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022, organiseert LUX voor het eerst De Blinde Kieswijzer. In deze experimentele, online show gaat LUX blind in gesprek met 11 politieke partijen over belangrijke verkiezingsthema’s. Ontdek welke partij écht bij je past wanneer je links-rechts, man-vrouw, jong-oud, hip-ouderwets compleet laat varen. De Blinde Kieswijzer is via een gratis livestream thuis te volgen of in café LUX. 

Samen met De Kiesmannen - hun missie is meer jongeren in het stemhokje – ontwikkelde LUX een online experiment waarin het politieke debat op een geëngageerde manier tot leven komt. Geen droog debat maar humor, inhoud en focus op de zaken die écht belangrijk zijn. De deelnemende politici worden geanonimiseerd met stemhokjes, stemvervormers en dierenemoticons. Samen gaan we in gesprek over vijf belangrijke thema’s die spelen in Nijmegen. Van asfaltcentrale Dura Vermeer tot aan de woningnood. Durf jij blind te kiezen?

De Kiesmannen maken creatieve impact-producties om jonge mensen te informeren over verkiezingen en maatschappelijke thema’s. De Blinde Kieswijzer is onderdeel van DRUK OP DEMOCRATIE, het verkiezingsfestival van 15 februari t/m 16 maart in LUX met diversie interactieve onderdelen i.s.m. De Gemeente Nijmegen, De Gelderlander, CNN, De Kiesmannen en Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel.

De Livestream op dinsdag 15 februari start om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Registeren kan via de website van LUX. Ook is de livestream middels een ‘silent disco’ te volgen in Cafe LUX. Hier is geen registratie voor nodig. Kijk voor de geldende corona regels op de website.

www.lux-nijmegen.nl

Afbeelding