Thema-avond ‘Ouders die kanker hebben’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In Het Marikenhuis in Nijmegen heeft dinsdag 22 februari een themabijeenkomst plaats rond het onderwerp ‘Ouders die kanker hebben’.  Aanvang 19.30 uur.

Eén van de inleiders is Kim Messelink. “In mijn werk zie ik regelmatig ouders die te horen krijgen dat ze kanker hebben. Vaak is dan de eerste vraag aan mij: ‘Hoe vertel ik dit aan mijn kinderen?’ Maar als dan die eerste moeilijke hobbel is genomen lopen ouders vaak nog rond met de vraag: ‘Kan ik mijn rol als ouder nog goed vervullen, als ik zelf zo vaak afwezig ben voor mijn behandeling?’”

De thema-avond is bedoeld voor ouders, hun partners en andere betrokkenen. Vragen die aan de orde komen: ‘Hoe breng ik het slechte nieuws aan mijn kinderen en hoe communiceer ik dit met iedereen in mijn omgeving? Hoe kunnen onderling gevoelens worden gedeeld in mijn gezin, wat is het beste om te doen?’

Daarnaast staat Kim stil bij de vraag wanneer en hoe professionele hulp kan (of moet) worden ingeschakeld.

Kidspower en LEF!

Het Marikenhuis biedt ook ruimte aan kinderen en jongeren die geraakt zijn door kanker. Op 22 februari geven coördinatoren Elly Konings van jongerengroep LEF! (voor 12-18 jarigen) en Bianca Peters van kindergroep Kidspower (voor 4-12 jarigen) informeren over deze activiteiten. Zij geven antwoord op de vraag wat Kidspower en LEF! te bieden hebben voor kinderen en jongeren.

Marikenhuis, inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker, is gevestigd aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. Vrij entree.

Meer informatie: www.marikenhuis.nl