Joke van Leeuwen in het Poëziecentrum

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Dichter Joke van Leeuwen is zaterdag 12 maart te gast in het Poëziecentrum Nederland, gevestigd achterin de Nijmeegse bibliotheek De Mariënburg. Aanvang 14.00 uur, entree 10,00 euro. Graag aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com. 

In het Poëziecentrum wordt minimaal 1 keer per maand een gerenommeerde dichter uitgenodigd. Organisator en tafelheer Wim van Til was zelf even de tel kwijt, maar Ontmoet De Dichter…Joke van leeuwen wordt de 152e aflevering in deze populaire reeks. Ook zij wordt geïnterviewd, ook zij draagt voor en ook zij beantwoordt vragen van bezoekers.

Joke van Leeuwen is een multi-talent. Ze schrijft romans, poëzie en kinderboeken. Ze tekent en treedt op. Ze werd geboren in Den Haag (1952), verhuisde op haar dertiende met het ouderlijk gezin naar Brussel en woonde onder meer in Amsterdam en Maastricht. Momenteel woont ze in het centrum van Antwerpen, waar ze in 2008 en 2009 stadsdichter was.

In maart 2021 verscheen haar nieuwe roman ‘Mijn leven als mens’. Haar werk is veelvuldig (meer dan twintig talen) vertaald en bekroond. Voor ‘Feest van het begin’ kreeg ze de AKO Literatuurprijs 2013, met ‘De onervarenen’ stond ze op de shortlist Librisprijs 2016, en ‘Hier’ stond op de longlist Bookspotprijs en Librisprijs. In 2000 ontving ze de Theo Thijssenprijs voor haar kinderboekenoeuvre. In 2012 kreeg ze de Constantijn Huygensprijs voor haar hele oeuvre.