Heleen Wijgers, directeur Stevenskerk, met de cheque.
Heleen Wijgers, directeur Stevenskerk, met de cheque. Foto: VriendenLoterij

Stevenskerk verrast met cheque van 200.000 euro

Algemeen

NIJMEGEN - Een bijzonder verjaardagscadeau voor de Stevenskerk in Nijmegen. De kerk, die dit jaar zijn 750-jarig jubileum viert, is onlangs verrast met een cheque van 200.000 euro van de VriendenLoterij. 

De Stichting Stevenskerk gebruikt deze bijdrage om de publieksfunctie te verbeteren nu een grootschalig renovatieplan wordt uitgevoerd. Ook helpt de bijdrage bij het vergroten van de gebruiksmogelijkheden van de kerk.

In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. 

“De Nijmeegse Stevenskerk neemt het publiek mee in de (inmiddels) 750 jaar oude geschiedenis van zowel de kerk als de stad. Dankzij onze 1,1 miljoen deelnemers kunnen we een mooie bijdrage doen zodat het publiek beter ontvangen kan worden en het hele jaar rond welkom is, ook in de koude wintermaanden”, aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

Heleen Wijgers, directeur Stevenskerk: “We zijn hier ontzettend blij mee. Nu kunnen we het verhaal van de Stevenskerk beeldend aan een breed publiek vertellen.”