Interculturele talkshow Mashed Culture in De Lindenberg

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De Lindenberg Nijmegen geeft zondag 3 april een podium aan de interculturele talkshow Mashed Culture. Boeiende verhalen, muzikale optredens en persoonlijke interviews vormen de aanleiding voor nieuwe ontmoetingen en verbindingen tussen mensen met uiteenlopende achtergronden. 

Nijmegen heeft een schat aan interessante internationale cultuurbeoefenaars die vaak onzichtbaar blijven voor het grote publiek. Mashed Culture wil graag een stem geven aan die verschillende amateurs en (semi)professionals die vanuit hun eigen interesse en achtergrond kunst en cultuur beoefenen en delen. In de talkshow spreken we met diverse artiesten en culturele initiatiefnemers met verschillende culturele achtergronden. 

Artiesten en sprekers

Tijdens Mashed Culture zal onder meer Javid Ardani optreden, een conservatoriumstudent uit Iran die de Iraanse fluit bespeelt. Mohanad Ataya en Ron Vervuurt brengen Syrisch verteltheater, muzikaal begeleid op de oed. Sara Hamo en Shaleh Bakri treden op met zang en muziekinstrumenten. Daarnaast wordt gesproken met Stichting Mawteni, een stichting die mensen met verschillende culturele achtergronden met elkaar wil verbinden.

Mashed Culture zondag 3 april van 15.00 tot 17.00 uur in de Lindenberg. Kaarten 5,00 euro via www.delindenberg.com. De gesprekken worden gevoerd in het Nederlands. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van Hein van der Pasch. De presentatie en interviews zijn in handen van Guido Matthée.

Doe-het-zelf

Deze talkshow is onderdeel van de programmatak Doe-het-zelf. Een programma van, voor en door Nijmeegse bewoners waarmee de Lindenberg haar deuren opent voor creatieve ideeën. Meer informatie: www.delindenberg.com/doe-het-zelf