Lezing ‘Titus Brandsma en het belang van kunst’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Kunsthistorische Kring Nijmegen heeft voor dinsdag 12 april dr. Anne-Marie Bos uitgenodigd om een lezing te verzorgen getiteld ‘Titus Brandsma en het belang van kunst’. De lezing is van 19.30 tot 20.30 uur in het Elinor Ostromgebouw (eerste verdieping) aan de Heyendaalseweg 141 in Nijmegen. 

In het kader van zijn aanstaande heiligverklaring op 15 mei, staat Titus Brandsma volop in de aandacht. Deze Nijmeegse hoogleraar filosofie en mystiek is bekend van zijn werk voor de journalistiek, werk dat hem tot ‘een gevaarlijk man’ maakte en zijn dood betekende in concentratiekamp Dachau. Minder bekend is dat hij – behalve zijn aandacht voor onderwijs en journalistiek – zich ook inzette voor de kunst.

Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden zal Anne-Marie Bos (zuster karmeliet en wetenschappelijk medewerker van het Titus Brandsma Instituut) spreken over hoe Titus Brandsma zich bezig hield met kunst en kunstenaars. Hoe keek hij naar kunstwerken en waarom was kunst volgens hem zo belangrijk?

U dient zich via www.ru.nl/kkn aan te melden voor het fysiek bijwonen van de lezing. Entree: 5 euro, medewerkers Radboud Universiteit en Alumni Benefits Card-houders 3 euro; studenten en scholieren gratis (op vertoon studenten- of scholierenkaart).