De cast van Metamorfosen.
De cast van Metamorfosen. Foto: Laura Luca

Lovende reacties op laatste voorstelling Theatergroep Kwatta

Algemeen

NIJMEGEN - Begin maart ging Metamorfosen (8+), de nieuwste voorstelling van Theatergroep Kwatta, in première. Een volle zaal genoot van de voorstelling, het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen regisseur Josee Hussaarts en toneelschrijver Jibbe Willems. Metamorfosen, tevens Kwatta’s allerlaatste voorstelling, krijgt veel lof van zowel publiek als pers. De voorstelling is te zien in Theater het Badhuis in Nijmegen (30 april, 1, 7 en 8 mei) en in verschillende theaters in het land. Tickets zijn verkrijgbaar via www.kwatta.info.

Toneelschrijver Jibbe Willems vertaalt Ovidius’ Metamorfosen naar het heden in Kwatta’s laatste voorstelling Metamorfosen. In deze humoristische en ontroerende voorstelling, boordevol herkenbare verhalen, spelen Sarah Bannier, Leendert de Ridder, Denzel Goudmijn en Elène Zuidmeer. Het muziekensemble Camerata Trajectina zorgt voor de muziek en laat zich vergezellen door componist en percussionist Laurens Beijer. Artistiek directeur Josee Hussaarts voert de regie.

Narcissen

Naast enthousiaste recensies zijn er ook veel geluiden van sympathie en ongeloof omdat het de laatste voorstelling is van Kwatta. Fans betuigen hun medeleven in de vorm van bloemen - narcissen - en kaartjes met lieve woorden. Maar ook zijn veel mensen verrast en verdrietig dat het laatste jeugdtheater van Gelderland noodgedwongen ophoudt te bestaan.

Doe-Het-Zelf Theater

Parallel aan de voorstelling Metamorfosen wordt er een ‘schaduwproductie’ van de voorstelling gemaakt met een jeugdgroep onder leiding van regisseur Jolieke Bak. Op 9 april vindt de eindpresentatie plaats in Theater het Badhuis. Tickets kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar via www.kwatta.info/nl/educatie/dhz/

Teaser: https://www.youtube.com/watch/y-cLzOqVKoM

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding