Gezamenlijke uitvoering van het Oekraïense volkslied op Waalkade

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Zaterdag 16 april verzamelen muzikanten uit Nijmegen en omstreken zich op de Waalkade om daar om 14.00 uur samen het volkslied van Oekraïne te spelen. Alle denkbare types instrumenten en stemsoorten zijn welkom. De locatie is het Waalkadeterras onder aan de Voerweg, bij de Lindenberghaven. “Je moet iets doen tegen de waanzin van de oorlog. Muziek verbindt mensen”, aldus Mart Heijmans, initiatiefnemer, muzikant en muziekdocent. 

Iedereen die mee wil doen kan de meerstemmig uitgeschreven muziek downloaden om thuis in te studeren: partijen voor verschillende stemmingen staan op https://www.sprok.eu/bladmuziek-oekra%C3%AFens-volkslied/. Daar vind je ook een voorbeeld van de uitspraak van de tekst als je wilt zingen. Ook als je niet in deze toonsoort kunt meespelen, kun je toch meedoen als je aangeeft welke stemming je gewend bent. 

Alle actuele informatie is te vinden op de Facebook-pagina Muzikanten voor Ukraine Nijmegen e.o., @MuzikantenVoorUkraineNijmegen. Meld je aan als je wilt komen en geef ook door met welk instrument. Aanmelden via muzikantenvoorukraine@gmail.com.  

“Professioneel of amateur, pak je instrument, download de bladmuziek, oefen thuis, en kom zaterdag 16 april naar de Waalkade in Nijmegen. Zangers en zangeressen: je kunt de melodie vocaliseren, maar je kunt ook hard gaan oefenen op de Oekraïnse tekst. Zing in elk geval uit volle borst mee!”