Afbeelding

Go Short geeft ‘MEEVALLERTJES’ weg aan iedereen met een tegenvaller. Gratis kaartje voor filmblok naar keuze.

Algemeen

NIJMEGEN - Soms zit het gewoon even niet mee. Dan loopt het allemaal net iets anders dan je gehoopt had en kleurt je banksaldo roze, of misschien wel rood. Go Short gelooft dat het juist dan belangrijk is om even uit je bubbel te kunnen stappen, mensen te ontmoeten en je te verwonderen over alles wat korte film te bieden heeft. Daarom biedt Go Short van 1 t/m 10 april iedereen die vindt wel een ‘MEEVALLERTJE’ te kunnen gebruiken een gratis kaartje aan voor een filmblok naar keuze. 

Na twee online edities i.v.m. Corona kan het team van Go Short niet wachten om op 1 april weer een fysiek festival af te trappen. De bezoeker kan zich vanaf dat moment 10 dagen laven aan de beste korte films uit binnen- en buitenland, in gesprek gaan met filmakers, een duik nemen in de wereld van de VR en nog veel meer. Het festival voor de korte film realiseert zich echter maar al te goed dat de afgelopen jaren voor veel mensen pittig zijn geweest. Sociaal, emotioneel maar zeker ook financieel. Dat dat laatste een belemmering op zou kunnen leveren voor een bezoek aan het festival, terwijl er juist zo gehunkerd wordt naar ontmoeting en verbinding, hoopt Go Short met het ‘MEEVALLERTJE’ te voorkomen.

Filmblok naar keuze 
Iedereen die van mening is wel een ‘MEEVALLERTJE’ te kunnen gebruiken wordt dan ook uitgenodigd om zich te melden bij de kassa van LUX en te vragen naar een ‘MEEVALLERTJE’ voor een filmblok naar keuze. Verdere uitleg is niet nodig. Go Short vertrouwt erop dat mensen deze afweging prima zelf kunnen maken en hoopt, mede hierdoor, weer een breed publiek te kunnen bereiken met de beste korte films.

Spelregels: 

  • Niet online te boeken 
  • Maximaal een uur voor het betreffende programma af te halen bij de kassa van LUX 
  • 1 meevallertje per persoon 
  • M.u.v. Radboud Reflects en Industry Events 
  • Zolang de voorraad strekt

 Filmwandeling en expositieroute

Ook de aftrap van Go Short vanavond om 20.00 is voor iedereen gratis. Dan organiseert het festival de urban filmwandeling A Wall is a Screen. Tijdens deze filmwandeling transformeren muren en objecten ’s avonds tot filmschermen. Daarnaast is van 2 t/m 17 april een expositie te ervaren in en tussen het Besiendershuis, langs Singular-Art en platform POST in Nijmegen. Het kunstenaarscollectief Total Refusal bekritiseert geweld in games en gaat in op de rol van de Waalbrug in verschillende games. De expositie en route zijn kosteloos te bezoeken

Voor meer info en kaarten: www.goshort.nl/programma2022/