Een versteend Plein '44.
Een versteend Plein '44.

Stadssafari: op avontuur in de binnenstad

Algemeen

NIJMEGEN - Hoe groen is de Nijmeegse binnenstad? En welk effect heeft dat op de bewoners, bezoekers en ondernemers? Ga met een gids van De Bastei op onderzoek uit tijdens een stadssafari of praat met weervrouw Margot Ribberink over versteende hotspots en koele plekken in het centrum. Een initiatief van Hartje Nijmegen en Operatie Steenbreek Nijmegen. 

Ook al woon je al jaren in Nijmegen, er valt nog genoeg te ontdekken in de binnenstad! Ga zondag 10 april met een gids van De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie, op zoek naar planten en beestjes op de meest onverwachte plekken. Door anders te kijken, ontdek je overal natuur. Ook in de versteende binnenstad. De stadssafari gaat om 10.30 uur van start bij de Stevenskerk.

Onderzoek dinsdagavond 12 april samen met weervrouw Margot de versteende hotspots en koele plekken in de binnenstad. Deel je kennis en ervaringen en help mee aan het bedenken van oplossingen. Voorafgaand aan de hittestress bijeenkomst kun je foto’s insturen van plekken waar hitte volgens jou een probleem is. De bijeenkomst is om 19.00 uur in De Bastei.

Aanmelden

Deelname aan stadssafari en hittestress bijeenkomst gratis, wel graag aanmelden via www.debastei.nl/actieplanbinnenstad.

Geveltuintjes

De stadssafari’s en de hittestress bijeenkomst zijn onderdeel van vergroeningsacties in de binnenstad. Op 14 mei en 24 september gaan bewoners van de binnenstad zelf aan de slag met de aanleg van minstens honderd geveltuintjes. Operatie Steenbreek en NL Bloeit! zorgen voor materiaal, begeleiding en gezelligheid. Samen aan de slag voor een groene binnenstad! Info:
www.steenbreeknijmegen.nl.

De gemeente Nijmegen betaalt de acties vanuit Actieplan Binnenstad. Het vergroenen van de binnenstad is een van de projecten die valt onder Actieplan Binnenstad. Dat plan is opgesteld door gemeente Nijmegen samen met inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad. Daarin staan acties en projecten die ervoor zorgen dat de binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te bezoeken, te wonen én te ondernemen.

Voor meer informatie kijk op website nijmegen.nl/hartjenijmegen

Over Operatie Steenbreek:

In een groene omgeving kan het regenwater bij hoosbuien gemakkelijk wegzakken in de grond. Daarmee voorkomen we dat het riool wordt overbelast én voorkomen we ondergelopen kelders en natte voeten. Bovendien zorgen bomen en struiken ervoor dat het koeler blijft in de zomer. Want stenen warmen op en houden de hitte lang vast. En een groene omgeving is een paradijs voor vogels en vlinders. Daarom zegt Operatie Steenbreek: Stenen eruit, GROEN erin!

Afbeelding
Afbeelding