Tweede ronde tuinadviesweken Operatie Steenbreek

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Medio mei start de tweede ronde van de tuinadviesweken van Operatie Steenbreek. De tuinadviseurs van Operatie Steenbreek bedenken samen met jou een plan hoe je de tegels in je tuin kunt vervangen door groen. Daarna kun je zelf aan de slag. Stenen eruit, GROEN erin!

Wil je meer vogels en vlinders in je tuin? Of vind je het belangrijk dat je tuin ‘s zomers minder heet is en na een hoosbui minder nat? Of lijkt het je gewoon gezelliger, een tuin met bomen, struiken en planten in plaats van steen? Hoe dan ook: kijk eens goed in je tuin waar je tegels kunt vervangen door groen. Heb je daar wat hulp bij nodig? Schakel dan de hulp in van de Steenbreek-tuinadviseurs.

Tuinadviezen en tegeltaxi

In totaal kunnen veertig Nijmeegse huishoudens gebruikmaken van het gratis tuinadvies. De eerste tuinadviesweken in maart zaten al snel vol, de volgende ronde is van 16 t/m 27 mei. In het najaar zijn er ook nog tuinadviesweken. Professioneel tuinontwerpers geven gratis tuinadvies. De tegels die je uit je tuin haalt, kun je gratis laten ophalen door de tegeltaxi van Operatie Steenbreek.

Voorwaarden

Aan het Steenbreek-tuinadvies zijn wel een paar voorwaarden verbonden. Minimaal 60 procent van de tuin wordt groen. In geval van een nieuwe tuin: voor minimaal 60 procent met groen aanleggen (bij een heel kleine tuin kan daarvan worden afgeweken). En maak een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en één als het nieuwe groen is aangeplant.

Aanmelden

De eerstvolgende tuinadviesweken zijn van 16 t/m 27 mei. In het najaar is er nog een ronde van 19 t/m 30 september. Een aanmeldformulier voor de tuinadviesweken en/of de tegeltaxi kun je aanvragen via netwerk.steenbreek@debastei.nl.

 Voor informatie en inspiratie, neem een kijkje op www.steenbreeknijmegen.nl.