Op ontdekkingstocht met de Kunstluis

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Rond de meivakantie pakt de Kunstluis van Museum Het Valkhof weer uit en zet de boel op stelten met haar nieuwe interventie ‘zie je mij?’ Hierin wordt ze vergezeld door de uiteenlopende persoonlijkheden in haar kleurrijke miniportretjes die door het hele museum hangen. Met deze vijfde interventie maak je ook kans om een miniportret te winnen. Je bezoekt ‘zie je mij?’ van 26 april t/m 8 mei.

De in 2021 aangestelde Kunstluis Elvira Duives staat bekend om haar portretten op pasfotoformaat, waarin ze de veelzijdigheid van de mens op een minutieuze manier portretteert. Karakteristieke gezichtsuitdrukkingen, sprekende ogen en kleurrijke haarstijlen werkt ze fijntjes uit op miniformaat. 

Ieder heeft een eigen verhaal. De geportretteerde personen blijken verrassend herkenbaar, alsof je ze net gepasseerd bent op straat. Geïnspireerd op de pasfoto’s die gevonden zijn op het internet heeft de Kunstluis meer dan duizend unieke portretjes van 4 bij 5,5 cm op haar naam staan.

Tijdens haar vijfde interventie ‘zie je mij?’ hangen de miniportretten verspreid over het hele museum - kriskras door de collectie heen. Ontmoet de bezoeker, zowel jong als oud, de personen achter de portretjes. Wat vertellen ze je? Wat is hun verhaal? Voor de kinderen is er bij de receptie een werkblad te verkrijgen waarmee ze op ontdekkingstocht kunnen gaan. Een aanrader voor het hele gezin!

 Bezoekers krijgen de kans om  een van de portretjes te winnen. Hoe? De persoon links heeft een naam nodig. Bezoek de interventie, bekijk het portret goed en verzin een passende naam. Zie je haar nou echt? Schrijf de naam op een invulstrook bij de kassa en stop het daar in de doos. Na het einde van de interventie gaat de Kunstluis in beraad. Doe mee en wie weet straalt het portretje binnenkort aan jouw muur!

Let op: op woensdag 27 april is Museum Het Valkhof gesloten i.v.m. Koningsdag.

Meer informatie over de Kunstluis vind je op www.museumhetvalkhof.nl. Hier vind je ook een overzicht met alle activiteiten rond de meivakantie.