Circusgezelschap 15feet6.
Circusgezelschap 15feet6. Foto: Jasper van het Groenewoud en Toni Galitó

‘Podium aan de Waal’

Algemeen

NIJMEGEN - In januari deden Lindenberg Cultuurhuis, De Schoenfabriek en Hartje Nijmegen een oproep voor artiesten voor het nieuwe initiatief ‘Podium aan de Waal’: een openluchttheater op de Waalkade. 

Het Belgische gezelschap 15feet6 trapt het podium aan de Waal op zondag 1 mei af met hun circusspektakel League & Legend. Alle andere zondagen varieert het programma van straattheater tot drumfanfares, koren, dansgroepen, klassieke muziekgroepen en woordkunstenaars. 

Van zondag 1 mei tot en met zondag 28 augustus is er iedere week een optreden te zien, behalve de drie weken rondom de Vierdaagsefeesten. 

Het nieuwe ‘Podium aan de Waal’ is ontstaan vanuit de wens om de Nijmeegse binnenstad nóg aantrekkelijker en bruisender te maken. Hartje Nijmegen - een initiatief en onderdeel van de gemeente Nijmegen - maakt zich hier sterk voor. Het doel is om de inwoners van Nijmegen te verrassen, verbinden en verblijden met een innovatief programma. 

Met ‘Podium aan de Waal’ wordt de samenwerking met de stad actief opgezocht door niet alleen professionele acts te programmeren, maar juist ook amateurs en amateurgezelschappen uit de regio de kans te geven om het podium te betreden.

‘Podium aan de Waal’, elke zondag van mei tot en met augustus (m.u.v. de zondagen rondom de Vierdaagsefeesten) in Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven), gratis toegankelijk. Voor programma: delindenberg.com/podium-aan-de-waal-2022

Afbeelding