Eerste Storytelling Festival Nijmegen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei is de allereerste editie van het Storytelling Festival Nijmegen, in de Thiemeloods. Op het programma staan onder meer Raphael Rodan, Soula Notos, Matthieu Wijdeven en Nasim. 

Luister dat weekend naar de verhalen van de ander, verdiep je eigen verhaal via workshops of kom kijken naar de verhalen achter Nijmegenaren in de expositie van ‘De Mensen uit Nijmegen‘. 

Het Storytelling Festival Nijmegen is een samenwerking tussen Thiemeloods, Storytelling Centre Amsterdam (The Amsterdam Storytelling Festival) en Meneer Otis en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland

Waarom storytelling? Maak tijdens deze eerste Nijmeegse editie kennis met de discipline Storytelling. Bij Storytelling staat het persoonlijke verhaal centraal, de artiest brengt dit verhaal zo puur mogelijk aan het publiek. Je bent als publiek veelal een onderdeel van dit verhaal. 

Programma

Gedurende drie dagen staan er zes voorstellingen en twee workshop op het programma. Storytelling Festival Nijmegen is er voor jong & oud, voor geoefend en voor nieuw publiek. De voorstellingen gaan in op thema’s uit onze diverse en kleurrijke samenleving; denk aan herkomst en identiteit, seksuele diversiteit, je plek zoeken en je plek vinden. 

Op vrijdag start Mathieu Wijdeven met HET WAAROM BEANTWOORD en neemt je mee naar zijn Surinaamse familiegeschiedenis. In de muzikale voorstelling MANHOOD horen we zaterdag het verhaal van Sandro Lima, die in een harde mannenwereld op zoek gaat naar zijn eigen vrijheid. Meesterverteller Raphael Rodan neemt ons, samen met Erik Sjøholm in THE DONKEYS JAW, mee naar zijn jeugd in Israël aan de hand van eeuwenoude verhalen. We sluiten het weekend af met NASIM met zijn persoonlijke voorstelling FOUR WEDDINGS AND AN IRANIAN FUNERAL, over de verborgen verhalen vanuit de Iraanse gay community. 

Jeugdprogramma

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei biedt het Storytelling Festival Nijmegen ’s middags familievoorstellingen aan. Ga op een muzikale reis door Kameroen in LIFE OF MATHEO of prikkel de verbeelding met Soula Notos’ VANDAAG BEN IK EEN LEEUW, MORGEN BEN IK… 

Workshops

Ook kun je op beide dagen in de middag deelnemen aan storytelling workshops: op zaterdag is de workshop van meesterverteller Raphael Rodan (Engelstalig, volwassenen) en op zondag van Soula Notos (Nederlands gesproken, 6-12 jaar). 

Expositie De Mensen uit Nijmegen

Met de doorlopende expositie ‘De Mensen uit Nijmegen’ wordt de bezoeker verder meegenomen achter de portretten die dagelijks op de populaire Facebookpagina verschijnen. Naast een selectie uit de enorme collectie beelden en verhalen uit de afgelopen jaren, zijn er nieuwe portretten en persoonlijke verhalen te zien. 

Tickets en meer info: storytellingfestivalnijmegen.nl