Meezingen met tranentrekkers.
Meezingen met tranentrekkers. Foto: Marcel Krijgsman

Samen lachen en huilen tijdens Dag van het Levenslied

Algemeen

NIJMEGEN - De Dag van het Levenslied komt er weer aan. Zondag 8 mei (Moederdag) keert het festival met een lach en een traan na twee jaar afwezigheid terug in het Valkhofpark in Nijmegen. 

Van 14.00 tot 00.00 uur kunnen mensen genieten van een dag vol tranentrekkers, humor en meer. Zo zal Kenny B, het brein achter de superhit Parijs, het podium betreden. Gratis entree.

Zing en lach mee met de bekendste levensliederen uitgevoerd met een flinke knipoog door onder andere Sjon & Sjakkelien, Tonnie Traenendal en de Brabantse Toppers. De middagpresentatie is in handen van Ronnie & de Razende Ronda’s. Als de avond valt neemt Danny Panadero het stokje over. 

Ook aan de kleintjes is gedacht. Van 14.00 tot 18.00 uur is er een kinderprogramma met onder meer Muziektheater Troef. Daarnaast is er een circusworkshop, er is een springkussen én kunnen kleur- en tekenfanaten kleur brengen aan de welbekende treurplaten.

Goed doel

“De Dag van het Levenslied helpt de schaapjes op het droge. Dit jaar steunen wij namelijk de lokale kinderboerderij De Goffert. Het doel van de boerderij is bezoekers van alle leeftijden in contact brengen met dieren en mensen van allerlei pluimage.” 

Duurzaamheid staat hoog op de festivalagenda’s en ook De Dag van het Levenslied vindt het belangrijk om het festival op een betere en duurzamere manier te organiseren. In samenwerking met de gemeente Nijmegen en Semilla Sanitation wordt jouw urine omgezet naar water. Want schoon water is belangrijk voor iedereen.

www.dedagvanhetlevenslied.nl

Ook voor de kinderen is er een programma