Dar haalt tuintegels op.
Dar haalt tuintegels op. Foto: Operatie Steenbreek

Gratis tegelophaaldagen

Algemeen

NIJMEGEN - Na de geslaagde proef in 2021, organiseren Dar en Operatie Steenbreek weer gratis tegelophaaldagen. 

Woon je in de wijk Sint Anna, Hatertse Hei, Grootstal of Hatert en vervang jij de tegels in je tuin door GROEN? Meld je snel aan. De stenen worden gratis door Dar opgehaald op 10, 11 of 18 juni. “Zo werken we samen aan een groene stad. En helpen we Nijmegen naar de overwinning bij het NK Tegelwippen!”

Nijmegen doet mee met het NK Tegelwippen 2022. De gemeente die vóór 31 oktober de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Door samen zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen kun je vaker genieten van vlinders en vogels. Ook is een groene leefomgeving goed voor je gezondheid. Bovendien zorgt een groene tuin voor verkoeling in de zomer en kan regenwater bij hoosbuien goed weglopen. De tegels die in juni worden opgehaald, tellen mee voor het NK Tegelwippen.

Aanmelden voor de tegelophaaldagen kan als je tegels vervangt door groen. Stuur een foto van jouw tuin mét stenen en daarna een foto van je groene tuin. Het aantal adressen is beperkt, wees er dus snel bij! Aanmelden kan van 7 tot en met 30 mei via www.dar.nl/steenbreek. Te laat om aan te melden? Mail dan naar netwerk.steenbreek@debastei.nl voor de reguliere Steenbreekhulp bij het ophalen van tegels.

In het najaar zijn er twee tegelophaaldagen in Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier en Wolfskuil. Ook dan telt de opbrengst mee voor het NK Tegelwippen. 

Als je tegels uit de tuin haalt, is het belangrijk dat nieuwe planten in gezonde grond terechtkomen. Vervang daarom het gele zand onder de tegels door zwarte aarde. Dar helpt deelnemers van de tegelophaaldagen op weg met compost die gemaakt is van ingezameld groente-, fruit- en tuinafval.

www.steenbreeknijmegen.nl