Bert Poelert aan het wandelen.
Bert Poelert aan het wandelen.

De Mensen uit Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - De Facebookpagina De Mensen uit Nijmegen portretteert mensen uit Nijmegen in woord en beeld om hen met elkaar te verbinden.

“Rond de eeuwwisseling ben ik gestart als korpschef van de politie in Nijmegen en regio. Ik ben toen als een blok voor deze mooie stad gevallen en heb met trots mijn functie als korpschef jaren mogen uitvoeren, samen met burgemeester Guusje ter Horst en de officier van justitie. Ik kom uit een familie van ‘blauwbloed’. Ik ben als agent begonnen en doorgegroeid tot korpschef. De laatste tien jaar van mijn werkend leven was ik rechter bij de rechtbank Amsterdam.”

“Ben altijd in Nijmegen blijven wonen, het is goed toeven hier. Het is een levendige studentenstad en daar hou ik van. Vriendelijke mensen die elkaar gedag zeggen op straat, althans bij mij in de buurt. Ik ben een wandelaar en loop dit jaar weer de Vierdaagse. Gelukkig kan ik dit doen dankzij mijn vrouw. Ze heeft mij een nier gegeven waardoor ik me weer gezond voel.” 

“Ik ben vaak creatief bezig met dingen maken voor kinderen en teksten schrijven. In de boom bij ons huis zit een gat en daar heb ik een kabouter ingezet en een mooi deurtje voor gemaakt. Daar hang ik altijd weer een andere tekst bij. Veel kinderen blijven staan en zeggen dan ‘kijk hier woont de kabouter, zie je wel dat ze bestaan!’ Ik ben een positief mens. Het is fijn om positief, nieuwsgierig en leergierig te blijven. Ik probeer zorgvuldig met iedereen om te gaan”, aldus Bert Poelert.