Expositie ‘Heden van het slavernijverleden’

Algemeen Kort nieuws

BERG EN DAL - De reizende expositie Heden van het slavernijverleden, staat t/m 21 augustus 2022 in het Afrika Museum. De tentoonstelling is geactualiseerd en aangevuld met sporen van Gelders koloniaal verleden. 


In deze expositie maak je kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. In 1863 maakte de Nederlandse regering wettelijk een einde aan de Trans-Atlantische slavernij, maar honderden jaren van koloniale overheersing lieten sporen in onze maatschappij na die nog steeds voelbaar zijn. Heden van het slavernijverleden: een tentoonstelling met discussieplatform die de verhalen van tot slaaf gemaakte en hun nazaten centraal stelt. 

 Workshops

Het Afrika Museum staat vol met bijzondere objecten die gemaakt zijn door kunstenaars die zich hebben laten inspireren door bijvoorbeeld de natuur, een geloof of spiritualiteit. Hun kunst is weer inspiratie voor andere mensen, zoals voor kunstenaar Nilton Moreira da Silva. Hij heeft vijf workshops ontwikkeld, die jij deze zomer kunt volgen. Geschikt voor de hele familie. Kruip zelf ook in de huid van een kunstenaar, laat je inspireren door de verhalen van Nilton en doe mee aan de creatieve ateliers. Kijk op www.afrikamuseum.nl voor meer informatie.