Afbeelding
Foto: Tycho van Dijk

Zesde uitvoering van de Muur voor Talent

Algemeen

NIJMEGEN - De zesde uitvoering van de Muur voor Talent is vanaf heden te zien boven de Tunnelweg aan de oostzijde van de tunnel. Dit jaar is het ontwerp van hedendaagse kunstenaars Anan Striker en André HZS. De Muur voor Talent is het resultaat van een samenwerking tussen gemeente Nijmegen, ProRail, stichting Derde Wal en wijkbewoners. 

De muurschildering is een hommage aan de Nijmegenaar en het lied van Gradus van Nimwegen (’Al mot ik krupe’). Striker en HZS maken een verwijzing naar de Nijmegenaar als harde werker en het idee dat hard werken loont. Het lied en de schildering verwijzen tevens naar de Stevenskerk, door een schouder en arm af te beelden die een omhelzing om de kerk symboliseert. De kunstenaars hebben zich tijdens voorbereiding en vervaardiging van hun ontwerp opengesteld voor interactie met omwonenden en voorbijgangers om zo connectie met de omgeving te maken.  

André HZS is een Nederlands-Molukse kunstenaar, curator en tatoeëerder. Hij houdt zich bezig met de grenzen en mogelijkheden van graffiti en street art.

Anan Striker maakt sculpturen, tekeningen en schilderkunst en haalt inspiratie uit onder andere de voetbalcultuur, muziek en dichtkunst. Voor de Muur voor Talent zijn de kunstenaars intuïtief te werk gegaan. Ze hebben een schildering gemaakt met verschillende elementen, formaten en vlakken, waardoor de muur vanaf verschillende afstanden bekeken kan worden.

André HZS en Anan Striker werden voorgegaan door Feleon, Fiona Lutjenhuis, Jelle Slof, Gijs Scholten en Tess Kamoen. De locatie wordt onderhouden door stichting Derde Wal in samenwerking met ProRail.