Veel doe-activiteiten tijdens de Techniekdag.
Veel doe-activiteiten tijdens de Techniekdag. Foto:

Veel ‘doen’ tijdens Techniekdag Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Zaterdag 24 september is de Techniekdag Nijmegen bij het Junior Technovium (ROC Nijmegen) in Nijmegen. Deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen laten met doe-activiteiten zien hoe leuk en breed techniek is. 

Alle aspecten van techniek komen deze dag aan bod: van het aansluiten van een elektromotor tot een kijkje in een heftruck en van virtual reality tot het programmeren van een robot.

Met de Techniekdag wil de organisatie laten zien dat techniek en wetenschap overal in ons dagelijks leven een grote rol speelt. Ook in sectoren waar je misschien niet zo snel techniek verwacht, zoals in de zorg, het onderwijs of creatieve beroepen. 

“Jongeren maken tijdens deze dag kennis met alle facetten van techniek en ervaren zelf ook door de doe-activiteiten hoe breed het vakgebied is. Met als doel om hen te stimuleren om te kiezen voor een technische opleiding. Want de technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een leuke en goedbetaalde baan.”

Het Junior Technovium is gevestigd aan de Heyendaalseweg 98 in Nijmegen. De Techniekdag is van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. 

Meer informatie

Aanmelden voor de techniekdag is niet nodig. Voor meer informatie: www.techniekdag.nl/techniekdag-nijmegen

Afbeelding
!