Kinderen aan de loop met 'leesvoer'.
Kinderen aan de loop met 'leesvoer'. Foto: Marcel Krijgsman

Kinderboekenproeverij: professionals geven tips

Algemeen

NIJMEGEN - Verslindt jouw kind, kleinkind, oppaskind, buurkind of leenkind het ene naar het andere boek? Of begint jouw voorleesinspiratie op te raken? Laat je inspireren tijdens de Kinderboekenproeverij op maandagavond 3 oktober in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Professionals uit het boekenvak bespreken hun favoriete kinderboeken. 

Na de Boekenproeverij, waar titels voor volwassenen worden getipt door een boekenpanel, is het tijd voor de Kinderboekenproeverij. De Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) staat voor de deur: een goed moment om de mooiste kinderboeken in het zonnetje te zetten. 

Onder leiding van kinderboekenauteur Pim Lammers delen William Remmers (Dekker v.d. Vegt), Floor Pullen (Bibliotheek Gelderland Zuid) en Ingeborg Simonetti (Kinderboekwinkel Nijmegen) hun lievelingskinderboeken in de leeftijdscategorie 4 t/m 8 jaar.

Ook voor kinderen die niet graag lezen, zijn er goede boekentips. Na afloop krijgen bezoekers een boekje met boekentips mee naar huis.

De Kinderboekenproeverij duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Een kaartje kost 6 euro voor bibliotheekleden en 8 euro voor overige bezoekers. Kaartjes via www.obgz.nl/agenda of bij de balie van de bibliotheek.

De Boekenproeverij voor volwassenen vindt plaats op maandag 26 september van 20.00 tot 22.00 uur in Bibliotheek De Mariënburg.

!