De Week tegen Armoede

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Vooruitlopend op de Wereldarmoededag (17 oktober) houdt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen van 10 tot en met 17 oktober de Week tegen Armoede. 

Een breed scala aan initiatieven rondom armoede wordt onder de aandacht gebracht bij studenten, collega’s, werkrelaties en het brede publiek. 

Zo staat voor 13 oktober het symposium Kinderarmoede: zorg voor iedereen op het programma. Op de basisschool zitten in elke groep 2 of 3 kinderen die in armoede opgroeien. Dit raakt hun ontwikkeling en kansen op een gezond en gelukkig leven. Zelfs ongeboren kinderen staan al op achterstand als de moeder geldzorgen heeft. Kinderarmoede is een zorg voor iedereen en vraagt een gezamenlijke aanpak. 

Vrijdag 14 oktober staat het onderwerp Sporten en bewegen voor iedereen centraal. Sporten met een kleine beurs? Uit onderzoek blijkt dat dat lastig is. Terwijl iedereen eventuele drempels wil weghalen. Kom luisteren naar experts, leer van best practices (NEC maatschappelijk) en verschillende professionals (gemeenten en GGD) gaan in gesprek. 

Voor het complete programma van de Week tegen Armoede kijk op: han.nl/weektegenarmoede