Viering Stevenskerk in teken van ‘Zorgcompliment’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In de Stevenskerk in Nijmegen is zondag 6 november de tweede viering in de reeks ‘Stadskerk - voor heel de stad’. Aanvang 10.00 uur.

Deze reeks bijzondere vieringen heeft plaats in het kader van 750 jaar Stevenskerk. Alle vieringen hebben een eigen thema onder de terugkerende titel ‘Kom mee naar binnen’. Op 6 november is het thema ‘Zorgcompliment’. “Door en voor wie werkt in de zorg, voor mantelzorgers en voor wie zorg ontvangt en/of geeft, dus eigenlijk voor iedereen!”, aldus de organisatie. 

“Wat betekent het om te zorgen, om verzorgd te worden? Welke mooie, maar ook lastige gevoelens kunnen daarbij een rol spelen en hoe ga je daarmee om? We laten ons inspireren door het verhaal uit het boek Koningen uit de Bijbel over Naäman en worden meegenomen in de ervaringsverhalen van onder andere Saïda Aoulad Baktit die als schoonmaakster in het Radboudziekenhuis begon en nu als geestelijk verzorgster in datzelfde ziekenhuis werkt.”

“Na afloop bent u welkom om met ons koffie te drinken en ervaringen te delen. Bij de koffie deze keer taart als teken van waardering voor iedereen die, als het nodig is zorg geeft of zorg ontvangt, en uiteindelijk zijn we dat allemaal!”

www.stadskerknijmegen.nl