Ontdek de natuur in De Bastei.
Ontdek de natuur in De Bastei. Foto: De Bastei

‘Vier de herfst met De Bastei!’

Algemeen

NIJMEGEN - Bezoek woensdag 26 oktober in De Bastei de voorstelling Kabouter Fluitenkruid gaat Gi-Ga-Groen. Er zijn mooie herfstkleuren te ontdekken maar Kabouter Fluitenkruid houdt het meest van groen, gi-ga-groen! Deze voorstelling zit vol versjes, liedjes en vooral veel fantastische, groene dingen! Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar, maar jongere en oudere kinderen zijn ook welkom.

Op vrijdag 28 oktober kun je weer uilenballen pluizen in De Bastei. Heb je ooit eens een braakbal van een uil gezien? Je vindt er onder andere botjes van muizen in. Wist je dat je die botrestjes weer uit de bal kunt pluizen? Je zou er het skelet van een hele muis mee kunnen maken! Probeer het zelf op 28 oktober van 13.00 tot 15.30 uur. De minimumleeftijd is 6 jaar. Kom op tijd, want op is op! 

Het uilenballenprogramma is bovendien een mooie voorbereiding voor de Nacht van de Nacht, op zaterdag 29 oktober. Dan kun je ‘s nachts zelf op zoek naar uilen en andere nachtdieren... als je durft!

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Het Nijmeegse erfgoedveld presenteert zich met het nieuwe initiatief Ongekend. Ongekend vertelt de verhalen over de Nijmeegse geschiedenis die we nog niet kenden. Zo deed Joost Oomen inspiratie op bij De Bastei en Museum Het Valkhof, en Joost weet het nu zeker: eerst was er de kip. In ‘De eerste kip van Nederland’ schrijft hij over een wonderlijke ongekende Romeinse geschiedenis. Het boekje is geïllustreerd door Yoko Heiligers. Zondag 30 oktober nemen Joost en Yoko bezoekers mee door De Bastei. Joost leest voor en Yoko geeft een masterclass illustreren. Ook leuk voor gezinnen! 

Meer activiteiten op debastei.nl/agenda.