Lezen in en over de natuur.
Lezen in en over de natuur. Foto: Senia

Start van leesclub Natuur

Algemeen

NIJMEGEN - Bij leesclubs wordt al snel gedacht aan romans, maar er zijn ook talloze natuurboeken om te bespreken. Samen over boeken praten is leuk en verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet nieuwe mensen. Leescluborganisatie Senia houdt op maandag 28 november in Nijmegen een informatiebijeenkomst over het starten van een leesclub natuur.

Senia brengt mensen samen in leesclubs door heel Nederland. De meeste leesclubs lezen zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek. De leesclub Natuur komt overdag bij elkaar.

Senia maakte een selectie van boeken waarin de natuur centraal staat: De Zeearend (Nienke Beitema), Insectenrijk (Aglaia Bouma), Verlaten oorden (Cal Flyn), Dieren in ons midden. (Jozef Keulartz), Darwin in de Stad (Menno Schilthuizen) en Ode aan de nachtegaal (Dick de Vos). Van de gekozen boeken krijgen deelnemers een handige leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de boekbesprekingen en inspireren met discussievragen.

Wil je weten of deze leesclub wat voor je is? Kom naar de informatiebijeenkomst in Bibliotheek Mariënburg aan de Mariënburg 29 in Nijmegen. De bijeenkomst duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Toegang is gratis. In verband met de maximale groepsgrootte is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan via herman.roovers@senia.nl.