Leden van de hoogstambrigade Ressen/Lent.
Leden van de hoogstambrigade Ressen/Lent. Foto: Marcel Brouwer

Hoogstambrigade zoekt nieuwe leden

Algemeen

LENT - Stichting Landschapsbeheer Gelderland heeft in samenwerking met de gemeente Lingewaard in 2021 een nieuwe hoogstambrigade opgericht. 

Het doel is om hoogstamboomgaarden in het landschap te behouden of opnieuw aan te planten. Bewoners en bezoekers kunnen genieten van de bloeiende fruitbomen in het landschap. Ook dieren zoals sperwer, zangvogels, vleermuizen, wezels en hermelijnen profiteren van de biologische boomgaarden.

De hoogstambrigade Ressen/Lent onderhoudt een aantal boomgaarden in Ressen zoals de recentelijk geplante fruitbomen bij het Kasteelterrein, de oude appel- en perenbomen bij de Kosterwei en de ciderboomgaard van Het Hamerstuk. 

De hoogstambrigade onderhoudt verschillende soorten fruitbomen: appel, peer, pruim, kers, kweepeer en nashipeer. Ze snoeien gedurende het snoeiseizoen 1 tot 2 keer per maand één ochtend in het weekend.

De brigade bestaat momenteel uit zes personen en zoekt twee nieuwe leden die het leuk vinden om door het snoeien van fruitbomen bij te dragen aan het behoud van (hoogstam)boomgaarden in de omgeving. Groene vingers zijn gewenst en als je al kunt snoeien is dat een pré; maar je kunt het snoeien ook leren en daarvoor een gratis cursus volgen bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Reacties zijn welkom via bernd.wondergem@lentenaer.nl of tel. 06-23369542. Kijk voor meer informatie op
www.hethamerstuk.nl/brigade.