Nijmeegse zwemvereniging Aqua-Novio’94 voorkomt degradatie uit Eredivisie

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In zwembad de Vrolijkheid in Zwolle vond onlangs de slotronde plaats van de nationale zwemcompetitie. Voor de Nijmeegse zwemvereniging Aqua-Novio’94 stond er veel op het spel.

Al jarenlang is de Nijmeegse zwemvereniging een goede, vaste middenmoter in de Eredivisie van de zwemsport. Dit seizoen kampte de ploeg echter met veel blessures, zieken en de naweeën van de pandemie. Mede daardoor stonden de Nijmegenaren bij aanvang van de laatste wedstrijd op de zestiende plek. De beste veertien verenigingen behouden hun plek in de Eredivisie. De nummer vijftien tot en met achttien degraderen naar de Eerste Divisie.

De grote groep naar Zwolle afgereisde zwemmers voorkwam degradatie. In de slotronde behaalden de Nijmeegse zwemmers een tiende plek. Dankzij deze prestatie wisten de zwemmers degradatie te voorkomen. Hooftrainer Tim Furer is trots op de teamprestatie: “Onze zwemmers hebben het sámen gedaan. Er is gestreden voor elke seconde. Het was één team, één taak! We hebben het geflikt!”

Meedoen in de hoogste klasse van Nederland is een belangrijk doel voor de Nijmeegse ploeg. Over een aantal jaar wordt het nieuwe zwembad in de Winkelsteeg opgeleverd. Hierdoor wordt het voor de zwemvereniging mogelijk om met nog betere middelen te werken. Daarnaast kan de vereniging met bijna duizend leden de extra ruimte goed gebruiken.

Over Aqua-Novio’94

Aqua-Novio’94 is de grootste zwemvereniging van Nijmegen en omstreken. De vereniging bestaat uit de afdelingen zwemles, wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, masters en waterbasketbal. De vereniging is een van de grootste zwemverenigingen van Nederland. Daarnaast is de vereniging nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe zwembad.