Kermis in Nijmegen.
Kermis in Nijmegen. Foto: Regionaal Nijmeegs Archief

Expositie ‘750 jaar Nijmeegse kermis’

Algemeen

NIJMEGEN - De kermis is een bron van vermaak voor veel mensen. In Nijmegen strijkt dit pretpark dit jaar voor de 750ste keer neer in de binnenstad. De Nijmeegse kermis is daarmee even oud als die andere bezienswaardigheid in de stad, de Stevenskerk. 

In het Huis van de Nijmeegse geschiedenis is van woensdag 17 mei tot en met zondag 6 augustus een expositie ingericht over de rijke historie van kermiswagens, de woonwagens, de exploitanten en de bezoekers die er vroeger niet zelden hun eerste geliefde vonden. 

Hoger, sneller

Op de kermis is veel veranderd. De attracties zijn hoger, sneller en harder geworden. Maar hoog was het vroeger ook al, bekijk de foto maar eens!

Auteur René Hoften is nauw betrokken geweest bij de opbouw van de expositie. Zijn expertise op het gebied van de geschiedenis van de kermis heeft het Huis van de Nijmeegse geschiedenis geholpen om een fascinerende en informatieve expositie samen te stellen. 

Bovendien is dit de eerste expositie die in het Huis in de Mariënburgkapel in hartje Nijmegen wordt gehouden sinds de renovatie van de kapel, waardoor het extra speciaal is. Er zijn verschillende foto’s, video’s en andere memorabilia verzameld om deze expositie mogelijk te maken. 

Voor meer informatie, raadpleeg de website en ga naar www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl.