Lebbis & Jansen.
Lebbis & Jansen. Foto: Mark Engelen

Lindenberg Cultuurhuis presenteert nieuw theaterseizoen

Algemeen

NIJMEGEN - De Lindenberg start donderdag 25 mei met de kaartverkoop van theatervoorstellingen voor het nieuwe seizoen, dat loopt van september 2023 tot en met mei 2024. 

Op het programma staan zowel grote cabaretiers als Micha Wertheim en Lebbis & Jansen, nieuwe talenten waaronder Sezgin Güleç, Gavin Reijnders en Valentina Tóth en een keur aan bijzondere jeugdvoorstellingen voor alle leeftijden. Het complete theaterprogramma en kaarten via www.delindenberg.com/theater

Volwassenen

Gevestigde cabaretiers maken ook dit seizoen weer hun opwachting, waaronder Micha Wertheim en Lebbis & Jansen met oudejaarsconferences, het laatste programma van Hans Dorrestijn en de nieuwste voorstelling van Patrick Nederkoorn, waarin hij samen met fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp cabaret, klimaat en wetenschap in de blender gooit. 

Komend seizoen staan er ook weer verschillende nieuwe talenten op het podium, zoals Gavin Reijnders (winnaar van het tv-programma Ik Ga Stuk!) en Teun van den Elzen (speelde op Lowlands). 

Er worden diverse uitstapjes naar andere genres gemaakt, met onder andere spoken word van Joost Oomen en Derek Otte, muziek van Lucky Fonz III en Rosa da Silva en een voorstelling van Speels Collectief rond relaties.

Jeugd

Van klein tot groot: de Lindenberg brengt theater waar je groter van wordt. Ook dit seizoen zijn er jeugdvoorstellingen met een diversiteit aan onderwerpen en genres. Het seizoen wordt geopend met Eerlijk is Eerlijk als het ware (6+) van Als het ware: een filosofische misdaadkomedie die op zoek gaat naar ‘ware’ eerlijkheid. 

De Lindenberg doet in oktober mee aan de Nationale KinderTheaterWeek met De Vreselijk Vieze Voorstelling (6+); een voorstelling over hondenpoep, bruine bananen, bacteriën, remsporen en nog veel meer viezigheid met uitgebreid randprogramma. 

Jansen & de Boer neemt de bezoeker mee in een muzikaal poppentheatersprookje over grenzeloze liefde met Het zand van gisteren (6+) en Duda Paiva Company brengt in Ghost Box (12+) een post-apocalyptische wereld tot leven met schuimrubber, techniek en hiphop.

Programma voor de stad

Met ‘Programma voor de stad’ bieden de drie Nijmeegse podia (Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging)  bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. 

In seizoen 23-24 brengen de podia gezamenlijk vier voorstellingen: de dansvoorstelling Cabaret Deconstruit van LeineRoebana, het theatrale Knock-Out van Jakop Ahlbom Company, de hedendaagse circustheatervoorstelling Sawdust Symphony en de sketchvolle theatershow De JOARDY SHOW met Youtube-fenomeen Jim Deddes en acteur Oscar Aerts.

Micha Wertheim
Gavin Reijnders.
Tim Fransen.
Grof Geschut.