Op 3 juni is het BoekStartdag, met aandacht voor boeken en taal voor de allerkleinsten.
Op 3 juni is het BoekStartdag, met aandacht voor boeken en taal voor de allerkleinsten. Foto: Bibliotheek Gelderland Zuid

Feestdag in de bieb voor allerkleinsten

Algemeen

NIJMEGEN - Het is zaterdag 3 juni BoekStartdag, een feestdag voor de jongste bezoekers van de bibliotheek. Ontdek hoe fijn het is om samen met je baby, dreumes of peuter met boeken en taal bezig te zijn. Voorlezers lezen voor in drie Nijmeegse vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. 

“Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren: dit versterkt de band tussen ouder en kind. Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen vaak een taalvoorsprong. Hier hebben ze hun hele leven profijt van”, aldus Bibliotheek Gelderland Zuid. 

In drie Nijmeegse vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid wordt op BoekStartdag van 11.00 tot 12.00 uur voorgelezen uit het zwart-witte boek ‘Hey baby kijk – een knuffelboek’ van Laura van Bouchout & Eva Mouton. Na het verhaal kunnen kinderen knutselen, puzzelen en spelen. Je vindt de voorlezers in Bibliotheek De Mariënburg, Bibliotheek Muntweg en Bibliotheek Zwanenveld. 

‘Hey baby kijk’ is uitgeroepen tot BoekStartboek 2022. De vakjury: Het heeft een heerlijk herkenbaar en aansprekend thema: knuffelen en contact maken. Het boekje met duidelijke tekeningen in zwart-wit is door het contrast al voor heel jonge baby’s leuk om naar te kijken. En ook oudere broertjes en zusjes hebben nog genoeg te zien.” Meer info: www.obgz.nl/agenda.

Aanmelden is fijn, maar niet verplicht.