Zilveren Waalbrugspeld voor mevrouw Marriet van den Berg

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Mevrouw Marriet van den Berg (72) heeft de Zilveren Waalbrugspeld in ontvangst mogen nemen. De speld werd uitgereikt door burgemeester Bruls. Ze kreeg de speld omdat zij zich al ruim 15 jaar belangeloos heeft ingezet en nog steeds inzet voor verschillende Nijmeegse organisaties en evenementen. 


Vanaf 2008 heeft zij zich 4 jaar lang ingezet voor Hospice Bethlehem waar zij met haar passie voor koken de patiënten eens per maand in het weekend voorzag van een verse maaltijd. Zij deed de boodschappen en maakte altijd twee menu’s die makkelijk te eten, licht verteerbaar en niet te gekruid waren. 

Verder was ze 8 jaar lang medeorganisator van de Wereld Lichtjesdag en zorgde ervoor dat op de tweede zondag van december om 19.00 uur overleden kinderen werden herdacht. Naast de organisatorische taken voor deze herdenking, verzorgde zij ook de teksten voor het programma en las deze op de avond zelf voor. 

Ook het RadboudUMC kon van 2018 tot 2021 op haar steun als vrijwilliger rekenen. Ééns per week bezocht zij kwetsbare, oudere patiënten. Zij bood een luisterend oor, een wandeling of zelfs een handmassage aan.

Tot op de dag van vandaag is zij nog steeds betrokken bij de Voedselbank. Nadat zij niet meer kan helpen bij het klaarmaken van de pakketten staat zij nu iedere vrijdagochtend bij de Telefoondienst mensen te woord. Bij ontmoetingstuin De Groene Schakel is zij sinds 2019 actief.