Lunchpauze Poëzie en Ontmoet De Dichter

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het Poëziecentrum in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen heeft zaterdag 16 september weer een Lunchpauze Poëzie plaats. Daarna kan men aansluitend een gesprek met dichter schrijver Noud Bles bijwonen.

Tijdens de Lunchpauze Poëzie passeren vanaf 12.00 uur de nieuw binnengekomen bundels en bloemlezingen en tijdschriften van de afgelopen periode de revue. Wim van Til laat ze zien en bespreekt ze, leest er hier en daar wat uit voor. Deze keer nieuw werk van onder andere Robin Block, Jan Lauwereyns, Herman Leenders, Tomas Lieske, Eva Meijer, Iduna Paalman en Machiel Pomp. Maar ook het Nijmeegs luiletterland en de Atunis Galaxy Anthology 2024 krijgen aandacht.

Vanaf 14.00 uur is Noud Bles te gast bij de reeks Ontmoet De Dichter. Noud Bles (1945 Vinkeveen) publiceerde zijn eerste gedicht ‘Noodlot’ op 9 maart 1963 in het toenmalige dagblad De Tijd-Maasbode. Naast gedichten in tijdschriften en bloemlezingen verschenen van hem de uitgaves ‘Gedichten zijn woorden’ (1978); ‘Schijngestalten’ (1990); ‘Wie ik ben, portret van een mensenleven’ (2012) en ‘Tuin de Villa, een tuin met gedichten’ (2017). Aanleiding voor het gesprek is zijn verzamelbundel ‘Wij leven, 60 jaar gedichten 1963 – 2023’. Deze bundel verscheen in april 2023 bij Uitgeverij Aspekt.

Naast poëzie schrijft Noud Bles korte verhalen, romans, columns, feuilletons en essays. In november 2023 verschijnt zijn nieuwe, achtste roman: ’Een stad van woorden’. In 2022 was hij samensteller en mede-auteur van ‘Oekraïne: hoog op de zuil van vrijheid. Achtergronden, geschiedenis en literatuur’.

Noud Bles was/is organisator van literaire reizen en literaire activiteiten bij o.a. Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN), Werkgroep Literaire Bakens Nijmegen, Radboud Reppen en Roeren, leeskringen, en Kunstcollectief Gelderse Poort.