Expositie Karen Saaman

Algemeen Kort nieuws

LENT - In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 september exposeert Karen Saaman haar vrije werken op papier in Dorpsschuur Lent aan de Oosterhoutsedijk 29 in Lent. Beide dagen open van 12.00 tot 17.00 uur. 

Karen Saaman maakt met stempels, inkt en potlood kleurrijke abstracte collages, grafische stempelcomposities, tekeningen en unieke boekjes. Over haar collages zegt ze: “Voor een perfectionist met twee ogen voor details is het eigenlijk nooit goed. Daarom verknip ik mijn stempelwerken en tekeningen die het net niet helemaal zijn en blijf schuiven, plakken en inkleuren tot er een nieuw werk ontstaat waarin ik iets zie gebeuren, iets dat me doet glimlachen. Maar ook bij dit proces gaat het weer anders dan gepland en had alles ook anders gekund. Want het is handwerk, en er zit geen undo knop op. En dat is goed, want het is toch nooit goed.” 

Karen Saaman heeft in het verleden als grafisch ontwerper gewerkt. Je kan haar nog kennen van Popjes Art, vrolijke producten met kleurrijke foto’s van vintage popjes. Of misschien ken je de rokjes van Pop Rok die ze maakte van stoffen uit de jaren ‘60 en ‘70.  Een paar jaar geleden besloot ze alleen nog vrij werk te maken en zonder computer te gaan werken. Na uitgebreid experimenteren kwam ze weer terecht bij haar liefde voor grafische vormen en technieken. Hoewel ze vooral abstracte vormen gebruikt valt er toch vaak een fantasiefiguur of landschap te ontdekken.  

Meer informatie: www.karensaaman.nl