‘Pro Art laat zien’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Dit jaar viert kunstenaarsbenodigdhedenwinkel Pro Art aan de Van Welderenstraat 47 in Nijmegen haar 35-jarig bestaan en dat gaat gepaard met een bijzonder initiatief. Donderdag 5 oktober opent Pro Art onder de noemer ‘Pro Art Laat Zien’ in de oude lijstenmakerij een tentoonstelling waar 20 kunstenaars de gelegenheid krijgen werken te laten zien en eventueel te verkopen. Omdat de samenstelling regelmatig wisselt, krijgen alle Nijmeegse kunstenaars een laagdrempelige manier om te exposeren en te verkopen. ‘Pro Art Laat Zien’ is iedere donderdag, vrijdag en zaterdag ze bezoeken.

Eind 1988 Is Pro Art ontstaan, toen Rosaline en Jan Nillesen aan de Tooropstraat een winkel in kunstenaars- en hobbybenodigdheden begonnen. Al snel was er behoefte aan meer ruimte. Dit ging gepaard met de wens om meer in het centrum van Nijmegen te zitten. Het grote pand aan de Van Welderenstraat 47 werd betrokken en even later kwam daar de lijstenmakerij bij. Inmiddels hebben Lex Diekstra en zijn dochter Eline de zaak overgenomen. 

Toen vorig jaar het voormalige pand van Anamorfosa vrij kwam, is daar de lijstenmakerij van Pro Art ondergebracht en ontstond de huidige zaak. De oude lijstenmakerij, in het midden van de zaak, werd een ideale plek voor kunstenaars om hun werk te tonen.

Pro Art is gevestigd aan de Van Welderenstraat 47. Via de winkel is de lijstenmakerij en Pro Art Laat Zien bereikbaar.