Bezoekers van het allereerste Nijmeegs Storytell-Café maart 2023.
Bezoekers van het allereerste Nijmeegs Storytell-Café maart 2023. Foto: Peter van Esch

Nijmeegs Storytell-Café in de Thiemeloods

Algemeen

NIJMEGEN - Het Nijmeegs Storytell-Café brengt vrijdag 24 november in de Thiemeloods aan de Leemptstraat 34 in Nijmegen een afwisselend programma met theatermaakster Godelieve Meijers, cabaretier Thom Gerrits, amateurbeoefenaars Peter Rambags en Max Vroom. Het Café verkent wat er op het gebied van personal storytelling in de regio te doen is en waar er raakvlakken met cabaret en theater zijn. Van 20.00 tot 22.00 uur.

Met een fragment uit ‘De rat van Amsterdam’ zien we Nijmeegs cabaretier Thom Gerrits even in zijn hometown neerstrijken. Peter Rambags zet op deze avond publiekelijk zijn eerste personal story schreden. In een korte vertelling maakt hij ons deelgenoot van hoe hij zich tot moed verhoudt: als iets wat je doet met pijn in je buik. Tijdens een talk met theatermaakster Godelieve Meijers over haar voorstelling ‘Rouwrave’ (Collectief DELEEF) onderzoeken we hoe rouw een onderdeel van ieders leven is. Gezelligheidseter Max Vroom kookt graag, en het liefst samen met zijn vader. Inmiddels kookt hij ‘in de kleinste keukens voor de grootste gezelschappen’. Maar hoe gaat hij met de ingrediënten van het leven om?  

Janneke Bos (Rebecca Design) is beeldend side kick van host/organisator Nora van Dam (Dramaplaats | Personal stories op het podium).  Koop je kaartje à 6,50 euro via thiemeloods.nl  (programma) of https://dramaplaats.nl/nieuws-en-events/