Remy Angel en Nora van Dam organiseren en presenteren het Storytell-Café.
Remy Angel en Nora van Dam organiseren en presenteren het Storytell-Café. Foto: Nora van Dam

Nijmeegs Storytell-Café in de Thiemeloods

Algemeen

NIJMEGEN - In de Thiemeloods in Nijmegen start woensdag 29 maart om 20.00 uur het allereerste Nijmeegs Storytell-Café ooit! In een gezellige setting geniet je van korte bijdragen (personal story) van Stefan Papp, Nora Grooten en Jason Bekkering. 

De acts worden afgewisseld met live muziek van muzikant/dichter Roos Burger en muzikant/spoken word artiest Sandra Pham. Eigenaar van de Loods Remy Angel DJ-t en Janneke Bos maakt van de avond een collage-impressie. Nora van Dam presenteert de avond.

Personal storytelling is, naast bijvoorbeeld traditionele vormen van vertelkunst, een groeiend podiumgenre en heeft iemands persoonlijke verhaal als bron voor een vertelvoorstelling. De onderwerpen zijn divers: van iemands geaardheid tot ontheemding of thuiskomst, een gemis of gebrek, politiek, emancipatie en meer. Bottom line is hoe de performer/verteller zelf in het onderwerp staat dat zowel actueel als universeel is. Door het op het podium met vertel- en theaterkunst te brengen wordt het mooi, vermakelijk, aangrijpend en invoelbaar.

In de Thiemeloods heeft al twee keer het Storytell Festival Nijmegen plaatsgevonden. Dat werd goed bezocht. Maar hoewel personal storytelling als cursus in Nijmegen aangeboden wordt, lijkt het niet zo bekend en ook performers uit (regio) Nijmegen zijn mondjesmaat in beeld, terwijl ze er wel zijn.

Remy Angel en Nora van Dam, initiatiefnemers van het Café, vinden dat personal storytelling als podiumgenre veel te bieden heeft voor zowel professionele makers als voor amateurperformers/vertellers. Het Nijmeegs Storytell-Café hoopt met een terugkerend evenement meer bekendheid en samenhang te brengen. Ook daarom is het programma uit professionele en amateurspelers samengesteld.