Goud voor studenten Skip Willems en Teun Bevers.
Goud voor studenten Skip Willems en Teun Bevers. Foto:

Goud voor studenten Skip en Teun bij NK Hovenier

Algemeen

NIJMEGEN - Skip Willems en Teun Bevers uit Venhorst, studenten Tuin- en landschapsinrichting bij Yuverta mbo Nijmegen, zijn eerste geworden op het Nederlands Kampioenschap Skills Heroes Hoveniers. 

De wedstrijd werd georganiseerd door de Koninklijke VHG in samenwerking met WorldSkills Netherlands van 9 tot en met 11 januari tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2024 in Hardenberg. Na een succesvolle deelname aan de landelijke kwalificatiewedstrijd Skills Heroes Hovenier in Schaarsbergen, mochten zij Yuverta vertegenwoordigen tijdens het NK.

Finale

Tijdens De Groene Sector Vakbeurs gingen vier studententeams van verschillende mbo’s de strijd met elkaar aan; in drie dagen tijd transformeerden zij een lege ruimte om in een prachtige tuin. Skip en Teun werden begeleid door docent Huub van Aar. Huub legt uit: “De opdracht was het aanleggen van een showtuin met een hoge ‘natuurlijke uitstraling’, deze is gerealiseerd door veel rondingen in de tuin en een beplantingsplan dat de deelnemers zelf gemaakt hebben. De moeilijkheidsgraad zat in de vijver die met alle andere onderdelen in verbinding staat. De vijver loopt door een schanskorf en zit bevestigd aan een verhoogde ronde vlonder, dat is vaktechnisch ‘de’ uitdaging. Ik ben supertrots op Skip en Teun; de teams waren aan elkaar gewaagd, maar ondanks stress werkten zij uitstekend samen en bleven ze rustig.”

Skills the Finals 

Tijdens Skills the Finals van WorldSkills Netherlands op 21 en 22 maart 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch worden Skip en Teun gehuldigd. Skip en Teun mogen zich niet alleen een jaar lang de beste hoveniers van Nederland noemen, ook mogen zij Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de WorldSkills in Lyon van 10 tot 15 september 2024. Hiermee zetten zij het mooie hoveniersvak in de spotlights en laten zij aan jongeren zien hoe mooi en veelzijdig het vak van hovenier is!