Skip en Teun.
Skip en Teun. Foto: nvt

Brons voor studenten Yuverta mbo Nijmegen bij NK Hovenier

Algemeen

NIJMEGEN - Skip Willems en Teun Bevers uit Venhorst ontvingen onlangs de bronzen medaille bij het NK Skills Heroes Hovenier. De wedstrijd werd georganiseerd door de Koninklijke VHG in samenwerking met WorldSkills Netherlands tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2023 in Hardenberg. Skip en Teun zijn studenten uit het tweede leerjaar van de opleiding Tuin- en landschapsinrichting bij Yuverta mbo Nijmegen. Na een succesvolle deelname aan de selectiewedstrijd van Yuverta en de kwalificatiewedstrijd in Schaarsbergen afgelopen herfst, mochten zij Yuverta vertegenwoordigen tijdens het NK Hovenier.

Finale

Tijdens het NK Hovenier kregen Skip en Teun in totaal 19,5 uur de tijd om een complete tuin van 25 vierkante meter te realiseren. Docent Huub van Aar begeleidde Skip en Teun naar dit eindresultaat. “Ik ben super trots op de prestatie van Skip en Teun. Ze hebben een uitstekende samenwerking laten zien en bleven ondanks de hoge druk erg rustig. Al zijn ze zelf best bescheiden, ze zijn toch wel derde van Nederland geworden!”

Opleiding Tuin- en landschapsinrichting

Tijdens de opleiding hebben Skip en Teun de benodigde ervaring en kennis opgedaan. Skip en Teun volgen de 3-jarige niveau 4-opleiding Tuin- en landschapsinrichting bij Yuverta mbo Nijmegen. Hier leren zij hoe je tuinen, parken en andere groene ruimtes ontwerpt, inricht, aanlegt en beheert. Hierbij is goede communicatie met alle betrokken partijen en kennis van innovaties bijvoorbeeld op het gebied van biodiversiteit en klimaatadaptie erg belangrijk.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Via een voorronde op school en een kwalificatiewedstrijd in de regio kunnen mbo-studenten in de nationale finale komen. Daar strijden ze om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied. Op 23 maart openden minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) het evenement en op 24 maart kwam Koning Willem-Alexander naar het evenement om in gesprek te gaan met de studenten. Hiermee wordt eens te meer het belang van het mbo-onderwijs aangetoond!