Burgemeester Hubert Bruls spreekt Heino Jacobs toe.
Burgemeester Hubert Bruls spreekt Heino Jacobs toe. Foto: .

Heino Jacobs ontvangt Zilveren Waalbrugspeld

Algemeen

NIJMEGEN - Heino Jacobs, directeur van de Nijmeegse Sportfondsenbaden, gaat 18 mei met pensioen. Ter gelegenheid daarvan was er 19 januari een bijeenkomst in Sportfondsenbad West over zijn bijdrage aan sport, gezondheid, welzijn en inclusiviteit voor de stad Nijmegen. Uit handen van burgemeester Hubert Bruls ontving hij daarvoor de Zilveren Waalbrugspeld. 

Jacobs werd met name geprezen voor zijn inzet en het organiseren van zwemlessen voor vluchtelingen en voor kinderen van gezinnen die het financieel niet breed hebben, maar ook voor zijn vrijwilligerswerk bij het Waalstad bridgetoernooi en het jaarlijkse Lions concert voor ouderen en mindervaliden in Concertzaal De Vereeniging. 

Tevens is Jacobs lid van de ledenraad Rabobank Nijmegen met als portefeuille maatschappelijke activiteiten. Jacobs was ook jarenlang actief lid bij SV Hatert in verschillende rollen.

Er werd teruggeblikt op zijn loopbaan, waarvan de laatste 26 jaar bij Sportfondsen Nijmegen. Het meest trots is hij op de nieuwbouw van het duurzame, succesvolle Erica Terpstrabad, dat zonder één eurocent overschrijding is gerealiseerd. “Maar met alleen een mooi gebouw ben je er niet. Het zijn de collega’s en vakmensen die de baden maken tot wat ze zijn. Baden waar zowel individuele bezoekers als zwemverenigingen volop waterplezier beleven en vitaal en sociaal actief kunnen zijn. Ik wens mijn opvolger Martijn Koop net zoveel werkplezier toe als ik gedurende mijn loopbaan heb gehad.”

Afbeelding
Afbeelding