Familiedag Football Memories XXL

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN  - Op woensdag 17 april van 10.00 tot 12.00 uur is in lunchroom Bikkels bij het Goffertstadion in Nijmegen een speciaal evenement voor mensen met dementie: Football Memories XXL- de Bekerfinale editie. Ook familie is van harte welkom. Dit evenement wordt georganiseerd door N.E.C. Maatschappelijk en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Aanmelden kan tot en met 16 april via maatschappelijk@nec-nijmegen.nl

Het succes van N.E.C. in de KNVB beker wordt dit keer samen met dementerenden en hun familie gevierd door herinneringen op te halen aan vorige edities waar N.E.C. streed om De Dennenappel. De bijeenkomst is opgedeeld in een eerste en tweede helft, net als bij een voetbalwedstrijd. Tussendoor is koffie in de pauze, oftewel de rust. De locatie is lunchroom Bikkels aan Stadionplein 1 in Nijmegen - bij het Goffertstadion. Mocht vervoer een probleem zijn, laat dit dan svp weten per mail.

Het voetbalgeheugen

Football Memories is een project voor dementerende ouderen opgezet door N.E.C. Maatschappelijk en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten op woensdag wordt samen met dementerende ouderen herinneringen opgehaald aan het verleden van N.E.C. Dit gebeurt aan de hand van verhalen, beeldmateriaal en spelletjes waarmee het geheugen van de dementerende ouderen wordt geprikkeld. Het sociale component staat voorop.

www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/blog/nieuws/football-memories-voor-ouderen-met-dementie-2/