Marga Smeets in IJsland.
Marga Smeets in IJsland. Foto: LangeHezel46

Kunst geïnspireerd op landschap IJsland

Algemeen

NIJMEGEN - In LangeHezel46 - Ruimte voor Kunst - in Nijmegen opent zondag 28 april de expositie ‘Breuklijn’ van Marga Smeets. Te zien zijn haar tekeningen, foto’s, gedichten en schilderwerken, geïnspireerd op het landschap van IJsland. Aanvang 15.00 uur.

“In de zomer van 2023 heb ik een rondreis door IJsland gemaakt. Ik wist dat het mooi zou zijn, maar dat de schoonheid me compleet van mijn stuk zou brengen had ik niet voorzien.” Marga fotografeerde en tekende ter plekke en eenmaal terug in haar atelier ging ze schilderen. “Dat heeft geholpen om me opnieuw te kunnen verhouden tot het land en het landschap met als resultaat de tentoonstelling ‘Breuklijn’.” Marga werkt in diverse technieken aan langlopende projecten en thema’s. Het landschap is een rode draad in haar werk. Behalve in beeld verwerkt ze haar ervaringen ook in poëzie/gedichten.

Expositie ‘Breuklijn’ is te zien 26-27-28 april en 2-3-4-5 mei van 12.00 tot 17.00 uur, op afspraak of als de deur toevallig open is. Je kunt met Marga in gesprek over haar werk op 26 en 28 april en 2 en 5 mei. 

Donderdag 2 mei om 19.30 uur verzorgt kunstenaar en kunstdocente Marga Smeets de lezing ‘Fernweh, het landschap en de kunst’. Kosten 8,00 euro pp, inclusief koffie/thee. De deur is open vanaf 19.00 uur, de lezing start om 19.30 uur en duurt ongeveer 1 uur. Leuk als je komt, wel graag even aanmelden via info@langehezel46.nl.  

Voor meer informatie en actuele agenda zie www.langehezel46.nl.