Afbeelding

Aqua-Novio ‘94 scoort bij Gelderse Kampioenschappen

Sport

Nijmegen - Bij de Gelderse Kampioenschappen zwemmen in het Erica Terpstra bad in Nijmegen, is thuisploeg Aqua-Novio’94 met grote afstand de beste ploeg van Gelderland geworden. De afgelopen twee weekenden zwommen er voor de Nijmeegse equipe 47 zwemmers mee. Samen namen zij 134 medailles mee naar huis. Daarvan zijn er 59 goud, 41 zilver en 34 brons.

De vereniging was met afstand de beste en stond dan ook op de eerste plek in het medailleklassement. Ver boven de nummer twee ZVV (46 medailles) en de nummer drie DWK (70 medailles).

Geen piekmoment
Trainer Tim Furer is erg tevreden over de resultaten: “We hebben als trainers gezien dat de zwemmers grote stappen hebben gemaakt. Fysiek en mentaal zijn we erg sterk. Vandaar de mooie prestaties.” Voor de meeste zwemmers zijn deze kampioenschappen niet het einddoel: “Voor onze zwemmers is dit niet het piekmoment. Het is wel een belangrijk moment om te testen hoe ze ervoor staan.”

Eigen organisatie
Niet alleen op sportief gebied is er goed gepresteerd. De organisatie van het vierdaagse-evenement was óók in handen van de thuisploeg. Dankzij de tientallen vrijwilligers waren er honderden toeschouwers aanwezig en zwommen er meer dan 400 zwemmers uit Gelderland mee. Samen zijn de zwemmers 1870 keer gestart en hebben ze 104 estafettes gezwommen.

In mei 2020 organiseert de vereniging dezelfde kampioenschappen in Sportfondsenbad west. Het grote verschil is dat hier gezwommen wordt in een 50 meter bad in plaats van een 25 meter bad.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding