Tim van Kleef naar World Roller Games

Sport

Nijmegen -Tim van Kleef (17) neemt komend weekend deel aan de World Roller Games in Barcelona. De jonge Nijmeegse sporter komt uit op het nieuwe onderdeel ‘scooter’, in de volksmond ook wel stuntsteppen geheten.

Van Kleef is een teamrider van het skatepark Waalhalla in Nijmegen en kwam vorige maand ook al uit tijdens de World series in Montpellier (Frankrijk). Daar werd hij in een sterk deelnemersveld in de pro-scooter freestyle competitie 37e. In deze discipline wist hij zich daarmee niet te kwalificeren voor het WK. Komend weekend neemt hij wel deel aan de World Street Finals, een andere discipline. Van Kleef maakt pas sinds dit jaar deel uit van de pro-competitie. Vorig jaar was hij nog amateur en werd hij 4e tijdens de Europese Kampioenschappen in Den Haag.

De World Roller Games vinden plaats van 4-14 juli in Barcelona. Er wordt in 11 disciplines gestreden om de wereldtitel. Zo zal er ook het WK inlineskaten plaatsvinden met de broers Ronald en Michel Mulder. In 2017 vond de eerste editie van de World Roller Games plaats in Nanjing (China). Urban Sport worden steeds populairder. Tijdens de komende Olympische Spelen in Tokyo is een aantal van deze sporten aan het Olympisch programma toegevoegd.