Afbeelding

Parcoursverkenning ‘Zeven voor Leven’

Sport

Beek - Beek en omgeving staan 26 mei in het teken van het wielerevenement ‘Zeven voor Leven’. Zo’n 1000 fietsers proberen één tot maximaal zeven rondjes van 20 kilometer tussen Beek, Berg en Dal en Groesbeek te rijden. Ze overbruggen daarmee maximaal meer dan 2000 hoogtemeters. Ze fietsen om geld op te halen voor stichting Kanker Zien. Deze stichting heeft als doel onderzoek te steunen om kanker eerder te zien en gerichter te behandelen zoals de kans op genezing en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk wordt verhoogd. “Vanwege dit goede doel én het on-Nederlands steile parcours wordt Zeven voor Leven ook wel het Nederlandse broertje van Alpe d’Huzes genoemd”, aldus de organisatie.

De deelnemers bereiden zich individueel of in teamverband voor op deze fietsuitdaging. Zo kwam onlangs het Zeven voor Leven-team ‘De Vermeulen Groep’ samen om het parcours te verkennen. Voor deze zuid-Hollanders was het flink aanpoten op dit bergachtige parcours met klimmetjes op de Oude Kleefsebaan, Van der Veurweg en Oude Holleweg.

‘De Vermeulen Groep’ startte vol bravoure aan het parcours maar na het derde rondje begonnen ze al iets anders te piepen: van ‘twee vingers in de neus’ ging het al snel ‘toch nog even trainen om die zeven rondjes vol te maken’. “Gelukkig mag je bij Zeven voor Leven zelf bepalen hoeveel rondjes je fietst en op welke fiets. Belangrijkste is zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel en samen een mooie dag beleven!”

Barry Duijndam heeft in zijn eentje al meer dan 3000 euro opgehaald voor Zeven voor Leven: “Het is een mooi en pittig rondje. Vooral de Oude Holleweg is een behoorlijke kuitenbijter. Maar ik heb nu al zin in 26 mei!”

Inschrijven voor deze fietsuitdaging, één van de deelnemers sponsoren of vrijwilliger worden kan via www.zevenvoorleven.nl.