Afbeelding
Foto: Jonathan Rosenberg

‘Kromo’ naar Nijmegen als cadeautje

Sport

Nijmegen - Olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo gaf afgelopen zondag een clinic aan de jongste wedstrijdzwemmers van Aqua-Novio’94. ‘Kromo’ deed dit namens Unicef omdat de zwemmertjes het meeste geld hebben opgehaald voor het goede doel.

De afdeling wedstrijdzwemmen van de Nijmeegse zwemvereniging won in april dit jaar van andere zwemclubs in Nederland. In totaal werd er 3.309 euro opgehaald. “Het geld dat is opgehaald gaat naar kinderen in Syrië. Hierdoor kunnen de kinderen weer naar school”, aldus Kromowidjojo.

De dag begon voor de kinderen met een kans om vragen te stellen aan de meervoudig kampioene. Hierna kregen de zwemmers land- en watertraining. Als afsluiting konden de kinderen nog foto’s en handtekeningen krijgen. Volgens trainer Kim Speekenbrink was het een geslaagde dag: “Het was ontzettend mooi om onze jongste zwemmers zo te zien genieten! Ze hadden de dag van hun leven. Prachtig!”.

Aqua-Novio’94 is de grootste zwemvereniging van Nijmegen en omstreken. Naast wedstrijdzwemmen heeft de vereniging ook de afdelingen waterpolo, synchroonzwemmen en zwemles. De vereniging is in 1994 opgericht uit een fusie. Volgend jaar, 2019, viert de vereniging haar 25e jubileum.

(Foto’s Jonathan Rosenberg)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding